O activitate intensă de promovare a Maramureșului are loc la Târgul de Turism al României, ediția de primăvară 2019, acolo unde reprezentanții județului prezintă, pe lângă materialele informative și gastronomia locală, tot ce poate fi vizitat și admirat în aceste locuri pitorești. Despre aplicația de mobil ”VisitMaramures”, disponibilă pe platformele Android și iOS, le vorbește vizitatorilor consilierul Marius Mureșan din cadrul Biroului de Informare Turistică. Acest serviciu gratuit este pus la dispoziția reprezentanților structurilor de cazare și alimentație publică din Maramureș, de către Consiliul Județean. Totodată, aplicația intuitivă, interactivă și ușor de folosit vine în ajutorul turiștilor oferind informații utile despre cazare, obiective turistice, biserici de lemn, evenimente, gastronomie, circuite turistice etc. Reprezentanții structurilor de cazare și alimentație publică din Maramureș care nu se regăsesc în prezent în această aplicație pot solicita informații și la adresa de e-mail marius.muresan@cjmaramures.ro. Despre aplicația ”VisitMaramureș” a oferit informații entităților media prezente la Târgul de Turism al României și Laura Danci, șeful Serviciului Relații Publice din cadrul Consiliului Județean Maramureș.
Cea de-a treia zi a Târgului de Turism al României, ediția de primăvară 2019 a inclus și prezentarea proiectului ”Biserici de lemn din Țara Lăpușului. Tururi virtuale’’, prin intermediul căruia au putut fi admirate, virtual, 30 de biserici de lemn din Maramureș. Prezentarea a fost realizată de Florin Pop, reprezentant al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș.
Și un ”dac liber” este prezent la TTR 2019, acesta fiind întruchipat de Marius Ardelean, de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, președinte al Asociatiei Culturale ”Omnis Barbaria”. Facem precizarea că, în parteneriat, Muzeul de Istorie și Arheologie și Asociația ”Omnis Barbaria” vor organiza, în cadrul evenimentului ”Zilele Maramureșului”, cea de-a cincea ediție a Festivalului ”Dacilor Liberi”.
Dan Carpov, șef Birou Informare Turistică a vorbit celor prezenți la conferința Târgului de Turism – ”Forța de muncă în turismul românesc. Cauze și soluții”, despre ”Strategii de promovare a zonelor turistice din România”.
Și în cea de-a treia zi a Târgului de Turism al României, foarte mulți vizitatori au trecut pe la standul Județului Maramureș pentru a solicita informații și pliante despre ce are județul mai frumos de oferit turiștilor.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Alte detalii şi imagini pe pagina Consiliului Județean Maramureș